Verwachte prijsontwikkeling van edelmetalen tussen 2023 en 2030

Geplaatst op 12-04-2023

Categorie: Financieel

Edelmetalen hebben door de eeuwen heen hun waarde bewezen als een stabiele investering in tijden van economische onzekerheid en inflatie. Tegenwoordig blijven beleggers en investeerders hun aandacht richten op edelmetalen, met name zilver. De zilverprijs heeft zich in de afgelopen jaren aanzienlijk bewogen en experts voorspellen dat deze trend zich zal voortzetten in de toekomst.

De huidige zilverprijs

Om de verwachte prijsontwikkeling van zilver tussen 2023 en 2030 te kunnen begrijpen, is het belangrijk om de huidige zilverprijs te kennen. Momenteel schommelt de zilverprijs rond de $25 per ounce, wat betekent dat een kilogram zilver momenteel ongeveer $800 waard is. De zilverprijs is de afgelopen jaren sterk gestegen, mede door de economische onzekerheid als gevolg van de COVID-19-pandemie en het inflatiebeleid van centrale banken.

Zilverprijs tussen 2023 en 2025

Experts verwachten dat de zilverprijs tussen 2023 en 2025 gestaag zal blijven stijgen. Dit is te wijten aan verschillende factoren, waaronder de groeiende vraag naar zilver in de elektronica-industrie en de zonne-energie-industrie. Zilver wordt gebruikt in zonnepanelen en andere elektronische apparaten vanwege zijn uitstekende geleidbaarheid en weerstand tegen corrosie.

Daarnaast zal ook de vraag naar zilveren sieraden blijven groeien, vooral in opkomende economieën zoals India en China. Deze groeiende vraag naar zilver zal naar verwachting een positief effect hebben op de zilverprijs.

Zilverprijs tussen 2026 en 2028

Tussen 2026 en 2028 zal de zilverprijs naar verwachting een sterke stijging doormaken. Deze stijging zal voornamelijk worden veroorzaakt door de stijgende inflatie en de onzekerheid op de markten. Historisch gezien presteert zilver goed tijdens periodes van inflatie en economische onzekerheid, en dit zal naar verwachting ook in de toekomst het geval zijn.

Bovendien zal ook de vraag naar zilver in de industriële sector blijven groeien, vooral in de autosector. Zilver wordt gebruikt in de productie van katalysatoren en andere onderdelen vanwege zijn hoge weerstand tegen corrosie en slijtage. Deze groeiende vraag naar zilver in de industrie zal naar verwachting een verdere boost geven aan de zilverprijs.

Zilverprijs tussen 2029 en 2030

Tegen het einde van het decennium wordt verwacht dat de zilverprijs nog verder zal stijgen, voornamelijk als gevolg van de groeiende vraag naar zilver in de zonne-energie-industrie. Zilver wordt gebruikt in de productie van zonnepanelen deze sector zal naar verwachting blijven groeien naarmate landen zich richten op schone energie en klimaatverandering aanpakken. Deze groeiende vraag zal naar verwachting een aanzienlijke impact hebben op de zilverprijs en deze naar nieuwe hoogten drijven.

Daarnaast zal ook de vraag naar zilveren munten en baren blijven toenemen als een alternatief voor fiat-valuta's, vooral tijdens economische onzekerheid en inflatie. Dit zal de vraag naar fysiek zilver vergroten en de zilverprijs verder doen stijgen.

Conclusie

Al met al lijkt de zilverprijs tussen 2023 en 2030 een gestage stijging te zullen doormaken. De groeiende vraag naar zilver in verschillende industrieën en de toename van de inflatie en economische onzekerheid zullen de zilverprijs naar verwachting naar nieuwe hoogten drijven. Beleggers en investeerders die op zoek zijn naar een stabiele en veilige investering, zullen naar verwachting blijven investeren in zilver en kunnen profiteren van de verwachte stijging van de zilverprijs.